design as reform / "white space" / concept, interior design and face graphics / competition / 1. price

conception of the interior design for a guest house, a place of „togetherness“

conception of the interior design for a guest house, a place of "togetherness" [majlis] and the associated interior.

 

the building consists of white coloured concrete. planned are separated areas for men and women, a room for relaxed conversations with guests and friends as well as dining room. a shared space is fitted with a hi-fi system and a tv.

 

shaping / design elements of the small building are semitransparent room dividers in two variants. the division is made with ceiling-high frosted glass, decorated with gloss paint. a variant of the same ornament if formed by recesses in parts of the concrete walls. this way the in- and outside are connected creating a sense of lightness. roof overhangs provide shade and cooling.

 

the overall appearance of the majlis is — intensified by simple structuring — clear and bright. the ornamental recesses create a constant changing act of light and shadow within the rooms. 

ground plan conception of the interior design for a guest house, a place of „togetherness“
a variant of the same ornament if formed by recesses in parts of the concrete walls
the ornamental recesses create a constant changing act of light and shadow within the rooms
a shared space is fitted with a hi-fi system and a tv.

competition / traffic design organisation / dubai / united arab emirates / 2010

assistance by tim erdmann, hamburg

awards: first price / traffic design organisation